4 Haziran 2014 Çarşamba

Denizli - Nikfer Beldesi / 88 Yasında Hasan Sofuoğlu Evini Müzeye Çevirdi.



 88 yaşındaki emekli Muhasebeci Hasan Sofuoğlu, Tavas’ın Nikfer Beldesi’nin 100 yıllık geçmiş tarihine geniş fotoğraf arşivi ve belgeleriyle ışık tutarken, evinin sokağa bakan tek odasını da Nikfer tarihini yansıtan müze haline dönüştürdü.
 Tavas İlçesi’nin Nikfer beldesinde yaşayan 88 yaşındaki emekli Muhasebeci Hasan Sofuoğlu, Nikfer’i 100 yıldan bu yana ziyaret eden Başbakanlar, Bakanlar, Milletvekillerinin yanı sıra, değişik mesleklerde görev almış kişiler ve beldenin düğün, asker uğurlaması ve geleneklerini yansıtan her türlü etkinlikten oluşan büyük resim arşivi ve belgeleri, evinin sokağa bakan tek odasını müze haline getirerek yaşayan ve yaşatan bir tarihi gözler önüne serdi.
 Çok büyük bir tarihi fotoğraf arşivi oluşturan Hasan Dede; “Tüm bu fotoğrafların Nikfer’in 100 yıllık tarihine ışık tutacağı ve unutulmayacağı düşüncesiyle senelerce bu arşivi bıkıp usanmadan hazırladım. Evimin sokağa bakan tek odasını da bu düşünceyle müzeye çevirdim. Benden sonra da bu tarihi müzeye sahip çıkılmasını isterim. Nikfer’de yaşayan sakinler ve gelecek kuşakların tarihini unutmaması için böyle bir çalışmayı hayata geçirdim. Umarım bu tarihi hazineye gelecek kuşaklar da sahip çıkar ve beldenin tarihinin unutulmamasını sağlar” diyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder